Coaching speuren heerlijk ontspannend

Speuren

Onze huidige maatschappij beweegt snel voor ons maar ook voor onze hond. Wij vragen veel in deze drukke en soms hectische maatschappij van onze hond, mee naar het schoolplein, netjes wachten bij het oversteken, enz. sommige opdrachten zijn makkelijker voor de hond dan andere en sommige leveren meer spanning op.

Om onze hond tijdens en na deze inspannende bezigheden te kalmeren kunnen we gebruik maken van kalmerende signalen. Een van de kalmerende signalen is snuffelen. Het snuffelen draagt bij aan ontspannen bezig te zijn.

Tijdens de cursus speuren werken we in kleine groepjes van 4 honden met hun bazen. Voor elkaar lopen we de sporen uit en begeleiden we elkaar tijdens het uitwerken van het spoor. We laten de honden voorwerpen zoeken, mensen zoeken en geur detecteren. Voornamelijk werken we in een bosgebied met weinig prikkels eromheen. De honden zullen individueel aan het werk zijn waardoor het mogelijk is om ook met een reactieve hond aan te sluiten na overleg. Ten alle tijden moet het een meerwaarde zijn voor de hond om samen met de baas te gaan speuren.

Kosten:

17,50 euro per les

 

Locatie: 

 

Arnhem- Oosterbeek

Aanvang training:

 

 

Aanmelden: 

contact@dogcoachinggelderland.nl

tel. 06 53 88 32 09