Klanten ervaringen

Resultaten van honden en baasjes

Hoi Areen,

Súperbedankt voor je snelle en uitgebreide antwoord!! Met deze duidelijke aanwijzingen kunnen we aan de slag.

We gaan alles proberen om Cato van haar trauma af te helpen. 

 

En ik zal je zeker laten weten hoe het gaat.

 

Een hartelijke groet en nogmaals dank!

Marina & Cato

Het gaat goed vooruit met Tazz. We hebben veel aan je adviezen gehad! Dank daar voor. 

Tijdens het wandelen bij ons in de buurt kan hij beter overweg een passerende andere hond. Ook loopt ie vaker ontspannen, rent soms, is in de weer met vliegjes vangen etc. Als er plotseling en dichtbij een andere hond is, slaat ie nog flink aan. 

Marian & Tazz

hi Areen,

 

dank je wel voor je hulp en de fijne sessie gisteren! We zien zelfs nu al verbetering dus dat voelt supergoed 🙂

 

Michael & Jack

Hoi Areen,  

Net terug van een ronde bos met losloopgebied in Rhenen ! Had Jason geen korf om gedaan en ipv een gewone riem een flex lijn zodat hij zelf ook meer keuzes kon maken. ben met hem van de paden af gegaan en verschillende oefeningen en spelletjes met hem gedaan. Als ik een zoekspelletje aan het doen was en kwamen honden langs dan keek hij maar ging gelijk door met waar hij mee bezig gewas dus dat was super fijn!!!! Nog nooit zo’n fijne wandeling gehad! 1 hond tegen gekomen zonder baasje die op Jason af kwam en toen snauwde Jason hem af en liep gelijk weer met me mee ! Was super verbaasd en daarna heel veel geknuffeld haha super blij mee !!! Ga hier nu lekker mee aan de slag en als ik denk dat we klaar zijn voor de volgende stap zal ik graag nog een keer met jou erbij willen wandelen !  

 

Heb wat filmpjes gemaakt tijdens het wandelen als ik dingen nog anders kan doen hoor ik het wel. 

 

Heel blij mee !! 

 

Lissane & Jason

Na 50 jaar wonen en werken in Hilversum was het tijd voor een nieuwe uitdaging in Heveadorp. Een heerlijke plek op een woonark in de Nederrijn. Ook tijd voor een pup, nadat onze vorige hond vorig jaar helaas was overleden. Het werd Daisy, een Australian Labradoodle. Via via kwam ik in contact met Areen. Meteen vanaf het eerste huisbezoek en kennismaking met Daisy en ons voelde dat heel goed. Areen is een super gedreven hartelijke vrouw met heel veel liefde voor honden. Het gaat haar vooral om de relatie tussen de baasjes en de hond zo goed mogelijk te krijgen, zodat wij en Daisy een gelukkig leven kunnen leiden met elkaar. Naast het aanleren van de basisbeginselen is Areen ook aanspreekpunt voor alle honden (en baasjes-) vragen. Ze heeft enorm veel kennis over de honden. Al snel bleek Daisy speuren erg leuk te vinden en daar een talent voor te hebben. We zijn nu regelmatig te vinden in de speurgroep met Areen. Heerlijk buiten en supergoed voor de band met je hond net als het project “Enjoy cleaning up”, waarin ik met daisy en een andere groep baasjes en honden zwerfafval opruim in de uiterwaarden rondom onze woonark. Daisy, mijn vrouw Edith en ik zijn superblij met Areen.

Bart, Edith & Daisy

Mijn hond Sammie was ongelofelijk enthousiast, helemaal klaar om de wijde wereld te verkennen.

Haar onstuimigheid tijdens deze verkenningstochten zorgde er regelmatig voor dat haar baasje met de handen in het haar zat. Sammie was en is sterk en heeft een eigen willetje.

Deskundige hulp was nodig en kwam… Gelukkig was daar Areen.

Met scherp oog voor hond èn baas zag zij wat nodig was om dit probleem te tackelen.

Niets was tijdens de lessen (zowel bij groeps- als individuele lessen) teveel. Areen nam (ruim) de tijd om te kijken wat het probleem was en speelde voortdurend in op datgeen wat nodig was. Zij gaf met eindeloos geduld baas en hond de ruimte om te oefenen en te trainen.

Niet alleen Sammie was tijdens de lessen dol op Areen, de betrokken houding van Areen maakte dat het baasje zich ook op haar gemak voelde om allerlei vragen te stellen.

Dankzij Areen heb ik nog steeds een blije enthousiaste hond, die echter nu qua onstuimigheid hanteerbaar is.

Het is nu voor ons beiden dan ook een feestje om de wijde wereld te ontdekken en te genieten.

Marre Fleur & Sam

Puck is als pup in juni 2016 bij ons gekomen. We hebben enigszins opstart problemen met puck gehad. Wie bel je dan juist ja, Areen!

We zijn nu bijna 3 jaar verder en Puck is dankzij de trainingen en ondersteuning van Areen uitgegroeid tot een lieve, gemakkelijke en gehoorzame kooiker. Ook de baasjes worden door Areen niet vergeten.

Kortom een aanrader!!!

Jacoline, Marcel & Puck

Lizzy is onze dierbare teckel. Zij heeft huiduitslag, oorklachten en ze raakt snel in de stress. Na veel antibiotica kuren kwamen we ten einde raad bij Areen. Er was direct vertrouwen. Ook tijdens de behandelingen is er rust en Lizzy laat alles in vertrouwen toe! Zo mooi om te zien. Areen vraagt regelmatig hoe het gaat en we kunnen haar te alle tijden bellen en ze staat voor ons klaar. Dankbaar wat Areen voor Lizzy en voor ons doet!

Karin & Lizzy

Lessen bij Areen zijn altijd leuk en leerzaam!
Tijdens de privélessen heb ik op een fijne manier geleerd mijn hond te lezen en te begrijpen.
Na verschillende sporten zoals schapen drijven en agility geprobeerd te hebben met mijn reactieve hond, doen we nu wat ze écht leuk vindt – en dat is speuren.
Lekker samen met de baas één op één bezig zijn.
Elke speurles is anders en mijn hond is iedere keer weer blij en enthousiast dat wij weer samen aan de slag gaan. Tijdens de lessen geeft Areen veel duidelijke uitleg over de lichaamstaal en het gedrag en zelfs na 2 jaar vallen bij mij nóg de kwartjes.
Ook over andere hond gerelateerde onderwerpen als voeding en parasietenbestrijding heeft Areen veel kennis en altijd advies paraat.
Alles gebeurt in een veilige omgeving en ik ga altijd met een gelukkige en voldane hond weer naar huis.
Inmiddels speuren wij 2 jaar en is het zelfvertrouwen van mijn hond enorm gegroeid en hebben wij een hele hechte band!

Anke & Bailey

Finja is ruim 13 jaar en een vrolijke nog actieve hond.

Voeding vind ik belangrijk voor mij zelf dus ook voor mijn hond!

Vanaf pup af aan krijgt Finja rauw voer vnl. van biologische afkomst.

Areen heeft een brede kennis op het gebied van voeding.

Wat past bij je hond en hoe is zijn leefomgeving, ze neemt de hond dan ook in een totaal plaatje.

Als ik bij Finja iets bijzonders zie aan haar ontlasting of urine kom ik al snel bij Areen terecht.

We bespreken dan wat ik waarneem bij Finja en vervolgens krijg ik wat adviezen waar ik mee aan de slag kan.

Soms is dit bijstellen van het voer, evt. een supplement en het resultaat is dan ook zichtbaar.

Super fijn dat ze dan aan huis komt.

Dat goede voeding belangrijk is voor je hond mag duidelijk zijn, hierbij kan Areen je goed op weg helpen.

Finja loopt nog heerlijk met een wapperende staart naast de fiets en met de wandelingen.

Haar grote passie is speuren en dat doet ze met groot plezier.

Heerlijk om zo samen nog te kunnen blijven genieten.

 

D. Borkus & Finja

Wij hebben Areen gevraagd om ons te helpen met ons buitenlandse hondje Lo. Lo is door haar trauma’s bang voor mensen en dit veroorzaakt op straat nog wel eens voor problemen. Areen was tijdens het huisbezoek heel rustig en kon dingen goed uitleggen. Het is duidelijk dat ze veel kennis heeft. Tijdens een wandeling hebben we meteen tips gekregen over hoe we dingen het beste konden aanpakken. Het is nog niet zo lang geleden dat we begonnen zijn met deze nieuwe tips, maar ik begin al kleine veranderen in Lo te zien. Ze is sneller weer rustig te krijgen en ze heeft veel profijt van de zoekspelletjes. Ook het e-mail contact na het huisbezoek was erg prettig.

Lisa, Bart & Lois

Dag Areen,

 

Dank je wel. Ook voor de eerste mail. We zijn al druk aan het oefenen en de ene dag gaat het beter dan de andere dag. Maar ik heb wel het idee (voorzichtig gezegd) dat Charlie iets zelfverzekerder is.

 

De buurvrouw laat Charlie nu even niet uit, maar speelt en knuffelt met haar in de tuin. Dat is een stressmoment op de dag minder en het is mooi om te zien dat het de band tussen Charlie en de buurvrouw versterkt.

 

Ik zal je over 1,5 week een update sturen.

 

Fijn weekend, groet

 

Gemmie & Charlie

Op 27 maart 2017 kwam Bailey vanuit Griekenland aan in Nederland en mochten wij haar ophalen bij de tijdelijke opvang. Hoewel we van tevoren al door Areen gewaarschuwd waren dat de meeste buitenland hondjes een “rugzak” hebben, waren we toch niet echt voorbereid op onze eerste ontmoeting met Bailey. Zij bleek enorm angstig en lag helemaal weggekropen op een tafel.

We hebben haar meegenomen naar huis en nog even de hoop gehad dat haar angst en wantrouwen toe te schrijven was aan de lange reis en de nieuwe omgeving. Thuis kwamen we er al snel achter dat er meer aan de hand was. Wandelingen waren niet mogelijk, ze wilde simpelweg niet meer dan 50 meter lopen zo bang was ze, behalve wij zelf kon er niemand bij haar in de buurt komen en ook andere honden vond ze niets. Kortom het was een onzeker en bang hondje.

Daar was dus flink wat werk aan de winkel. Gelukkig hadden we al contact met Areen en kon er snel een eerste coach sessie aan huis plaatsvinden. Eerst heeft Areen in huis Bailey haar gedrag bekeken, later zijn we ook samen in de buurt gaan wandelen. Bij elke lastige ontmoeting kregen we uitleg over waar de reactie van Bailey vandaan kwam en tips over hoe er mee om te gaan.

Dit was de start van een periode waarin we regelmatig 1 op 1 coachsessies hadden waarbij we “huiswerk” kregen voor de verdere ontwikkeling van Bailey. Door deze sessies ging het snel beter met Bailey en konden we ook mee gaan doen aan de sociale wandelingen en later het speuren.

Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en is Bailey veranderd van een zeer angstige hond naar een hond die weliswaar nog steeds onzeker is maar het verder prima doet. We kunnen lange wandelingen maken, ontmoetingen met vreemde mensen en honden leiden steeds minder vaak tot stress en in huis is ze super lief en rustig (met regelmatig een dolle bui natuurlijk).

Dankzij de rustige aanpak van Areen en vooral de uitleg over waar het gedrag vandaan komt hebben we deze mooie stappen kunnen zetten. Omdat het mogelijk is de training te ondersteunen met homeopatische middelen (afgestemd op het gedrag) kan je op meerdere vlakken tegelijk met de hond aan de slag.

In onze situatie hadden we absoluut niet zonder de coaching van Areen gekund maar haar coaching is ook zeker nuttig bij de opvoeding van honden die geen rugzak hebben, achter het gedrag zit namelijk veel meer dan je denkt. Doordat Areen veel verschillende soorten van coaching en training aanbied (ook in de vorm van wandelen en speuren) is er voor iedereen wel iets dat past.

Wij zijn in ieder geval heel blij met Areen en de hulp die we van haar hebben gehad en nog steeds krijgen. De ontwikkeling die Bailey heeft doorgemaakt zegt wat ons betreft ook genoeg.

Pieter, Nicole & Bailey

Omdat onze Borre (friese stabij, bijna 3 jaar) behoorlijk overprikkeld werd in een groepsgewijze puppy-training, werd ik via via geattendeerd op Areen. Al vanaf dag 1 een verademing! Leren kijken en luisteren naar je hond, contact hebben, is belangrijker dan trucjes of commando’s! Ook toen Bikkel (jack hussel, 6 jaar, uit het asiel) afgelopen zomer bij ons kwam heeft Areen ons super geholpen bij zijn introductie in het gezin. We maken nog regelmatig gebruik van de expertise van Areen en doen af en toe een speurcursus of opruim-actie in de uiterwaarden. De rust en het vertrouwen dat Areen uitstraalt is heel prettig, en stiekem voedt ze meer de baasjes op dan de honden zelf 😉

Marjolein, Borre & Bikkel

Hallo Areen,

 

Het gaat erg goed met Boaz. De angst (spannend vinden) is behoorlijk verdwenen. Vandaag hebben we voor de eerste x weer een stukje over de drukke weg gelopen. Hij liep voorop, geen kwijl en ook niet de staart tussen de benen. Natuurlijk gaan we dit opbouwen. Tevens laten we Boaz bepalen wat hij “wil” en kijken heel goed naar zijn reactie. Hier passen we onze looproute op aan. Wanneer er mensen binnen komen blaft hij heel eventjes in het begin en laten we hem bepalen wanneer hij het goed vindt. De mensen geven we ook het advies om hem te negeren tot het moment dat Boaz zelf aan geeft dat het goed is. Kortom gezegd een enorme verbetering t.o.v. een aantal weken geleden.

 

Gr Hans & Else

Hans, Else & Boaz

Met je nieuwe harige huisgenoot op cursus bij Areen? Doen!! Op iedere vraag een nuchter en praktisch antwoord, talloze simpele, maar oh zo effectieve oefeningen voor binnens- en buitenshuis, rust, exclusieve aandacht, eindeloos veel geduld, tips over voeding, het overbrengen van vertrouwen, Eerste (en Tweede en Derde 😉) Hulp bij Opvoeding,  een divers pakket aan soorten trainingen….Areen biedt, kan en doet het allemaal!! Ze heeft ons heel gericht door dat eerste, heftige puppyjaar geleid. Resultaat? Een relaxte hond en happy baas!!

Liset & Baike

Professioneel en vriendelijk duidelijk

Toen onze Drentsche Patrijshond nog een puppy was, ruim 10 jaar geleden,riepen we de hulp van Areen in omdat Harry zo trok aan de riem en blafte naar voorbijgangers.

Sinds dat eerste gesprek heeft zij ons, baas en hond, veel geleerd. Op een prettige passende manier. Wie van ons als bazen met Harry kwam, maatwerk was er. De laatste jaren volgen we met Harry nog steeds speurles bij Areen, omdat Harry dat zo leuk vindt. Ook al is hij soms iets te gretig en enthousiast, Areen begeleidt hem perfect.

Theo, Anneke & Harry

Mijn Sam is een Oudduitse herder van ruim 4 jaar. Vanaf zn puberteit is hij erg onstuimig geworden naar andere honden. Toen wij ‘opeens’ schapen kregen was hij geheel van slag en werd het voor ons bijna onhoudbaar.
Gelukkig hebben we van Areen mooie handvatten kregen in de vorm voeding, massage en omgaan/training met zijn hypergedrag. Hierbij neemt Areen zeker ook mijn gedrag en signalen mee die ik afgeef aan Sam.
Binnen enkele weken werden al grote veranderingen zichtbaar! De hypermodus ging eruit en Sam werd steeds relaxter en beter handelbaar.
We hebben nu een schat van een hond die steeds beter weet hoe hij zich moet gedragen, andere honden steeds beter ontvangt en de schapen steeds beter accepteert.
Super Areen, dat jij op ons pad bent gekomen. Topadvies met hele duidelijke en praktische info. Na je eerste bezoek kregen we direct goede hoop voor de toekomst. Top!

Susanne & Happy Sammie

Iemand vertelde mij over Dogcoaching door Areen Eeuwes toen onze vorige Zwitserse witte herder Qannik twee jaar oud was.

Het was onze eerste hond. Na verschillende cursussen met Qannik te hebben gevolgd, weliswaar met goed gevolg, had ik het nog best wel moeilijk met mijn zeer energieke herder.

Aan de hand van op maat toegepaste één-op-één wandel- en speltrainingen door Areen leerde ik mijn hond steeds beter begrijpen en kon ik ook beter anticiperen.

Zij legde me uit hoe ik vanuit rust Qannik kon doen focussen op de spel- of speuropdrachten die zij stapsgewijs opbouwde.

Qannik en ik hebben veel geleerd van Areen. Qannik had een geweldige klik met haar.

We hebben inmiddels onze tweede Zwitserse witte herder in huis. Areen is van te voren met ons meegegaan naar de fokker.

Deze huiskamerkennel met de moeder- en de vaderhond, de pups en de andere honden maakte een zeer stabiele indruk.

Met veel plezier zullen we met de coaching door Areen onze witte herderpup Skip zien opgroeien tot een hele fijne huishond!

Maria & Skip

Jarenlang Carnibest Natuur gegeven maar vanwege de enorme prijsverhoging vorig jaar op zoek gegaan naar een ander merk.
Zo kwam ik uit bij Darf Eko en heb daar geen spijt van.
Onze Bull Terrier eet het graag, zit mooi in zijn vacht en zijn ontlasting is goed en minimaal.
Zeer tevreden!

 

Heidy & Sparky

Let's connect