Detox jij je hond?

JA! Ik detox!

Onze hond Matz detox ik in het voor- en najaar. Gedurende 5 weken gebruikt Matz puur detoxi of groene os drainage compositum om zijn lichaam van binnen uit te reinigen en ontdoen van overtollige afvalstoffen. Naast Matz detoxen, detox ik zelf ook en probeer ik zo bewust mogelijk te leven door de voorkeur voor biologische producten, natuurlijke shampoo, natuurlijke schoonmaak middelen, natuurlijke wasmiddelen, zuinig met medicatie, natuurlijke parasietbestrijding en voeding passend bij de natuur van de hond en de mens.

Iedere honden lichaam raakt bevuild met afvalstoffen in zijn leven. Dit komt doordat wij samen met de hond in aanraking komen met veel lichaamsvreemde stoffen zoals medicijnen, vaccinaties, additieven uit voeding, verontreinigingen uit water en lucht, residuen van bestrijdingsmiddelen. Zware metalen zoals lood, cadmium, kwik, nikkel, aluminium, arsenicum. Maar ook stofwisselingsproducten uit micro- organismen, afbraakproducten van eiwitten, afbraakproducten van hormonen o.a. stresshormonen en geslachtshormonen. Afbraakproducten van lichaamsweefsels. Sommige processen zijn ook normaal en zorgen dagelijks voor een kleine belasting zoals de spijsvertering.

Deze overschot aan afvalstoffen stappelen zich in de loop van de tijd op en kunnen dan soms de triggers zijn voor allergie├źn of ontstekingen. Door de opeenstapeling denk bijvoorbeeld aan de hond gebeten door een andere hond, dit levert stress, de wond wordt behandeld met antibiotica en bij de na controle volgt de jaarlijkse vaccinatie. Het immuunsysteem van deze hond heeft in 10 dagen tijd veel voor de kiezen gehad en kan hieronder overbelast raken wat de trigger kan zijn voor chronische problemen zoals allergie├źn en steeds terugkerende ontsteking door de verlaagde weerstand met als hoofdoorzaak een slecht functionerend immuunsysteem.

 

 

@Dog Coaching Gelderland

A life together full of happiness

@ Dog Happiness