Op vakantie samen met jouw hond, wel of niet doen?

 

Wat is verstandig om te doen, jouw hond meenemen thuis laten? Moeilijke beslissing steeds opnieuw en afhankelijk van diverse factoren. Het welzijn van jouw hond staat vooraan, sommige honden hebben het prima naar hun zin in een pension en dan kan het thuisblijven in een pension een goede overweging zijn.

 

Maar er zijn ook genoeg honden die een groot pension overweldigend vinden en beter getijen in een kleinschalige opvang of een oppas aan huis. Op de website hondenoppas.nl kun jij personen vinden die privé aan huis zorgen voor andermans honden in jouw buurt.

 

Wij zelf kiezen er het liefste voor om Matz onze hond mee te nemen op reis. Tijdens onze reizen snuiven wij een beetje cultuur, gaan we graag zwemmen, lezen we veel en vindt je ons vooral in de natuur op pad. Om Matz mee te nemen op vakantie zorgen wij voor geschikte locaties zoals appartementen of vakantiewoningen. In een tent, caravan zonder airco kun je overvallen raken door de weersveranderingen waardoor het erg heet wordt voor de hond. Deze locaties geven ons de vrijheid bij warm weer om Matz wanneer hij zich comfortabel voelt goed verzorgt achter te laten in het appartement voor enkele uren.

 

Maar ook tijdens de reis houden wij veel rekening met het meenemen van Matz. Onze auto is speciaal uitgerust voor onze hond en beschikt over een dak ventilator waardoor er frisse lucht ingeblazen wordt. We reizen buiten het seizoen waardoor we minder kans op files hebben en bij file zorgen we voor alternatieve routes. De plaspauzes onderweg zijn parkeer plaatsen met schaduw en daar waar we een stukje kunnen weglopen met Matz. Wanneer dit niet mogelijk is dan is het een snelle hoognodige stop op zoek naar een betere stop plaats.

 

Afhankelijk van land en locatie waar we naar toe reizen zijn de parkeerplaatsen naast de snelweg hier beter voor geschikt. Soms gebeurt het ook dat we van de snelweg af moeten om een geschikte plaats te vinden. Bij extreem warm weer reizen wij vaak vroeg in de ochtend of laat in de avond om de reis voor Matz zo comfortabel mogelijk te maken.

 

Tijdens het schrijven van dit stukje is onze laatste dag vakantie aangebroken en ligt Matz heerlijk naast mijn stoel in het gras de gezamenlijke tuin bij ons appartement te bekijken. Genieten, jazeker wij en Matz genieten van het samen op pad te zijn.

 

Blijf je onze blog over de vakantie volgen, over enkele dagen volgt ons reisverslag.

 

Dog Coaching Gelderland

A life together full of happiness

Dog Happiness