Nog even en onze vakantie start. Als stel zonder kinderen gaan wij vaak op vakantie buiten het hoogseizoen en nemen wij graag onze hond Matz met ons mee.

Bij het zoeken naar een bestemming staat Matz centraal. Kiezen van het land waar we heen gaan, onderkomen waar we verblijven, temperatuur van de landen waar we door heen reizen, voorschriften van het land om Matz mee te nemen, enz.

Nadat Robert en ik een idee hebben waar we graag heen willen is onze eerste stap om te kijken op de website van het LICG wat de landen waar we heen gaan of doorheen reizen verplichten om Matz mee te nemen.

Dit jaar maken we het niet zo spannend en reizen we door Duitsland naar Polen en weer terug. Voor deze vakantie pakken wij de muilkorf training met Matz weer op omdat honden in Duitsland groter dan kniehoogte in openbare gelegenheden verplicht gemuilkorfd moeten zijn. Polen heeft niet veel bijzonders behalve het standaard gevraagde zoals de inenting tegen de hondsdolheid, een Europees paspoort en een geregistreerde chip op naam van een van de reisbegeleiders van de hond.

Nu dit duidelijk is gaan we op zoek naar een of meerdere goede verblijven op de route. Matz wordt aan het einde van dit jaar alweer 6 en het afgelopen jaar zien we een hele mooie stabiliteit bij Matz in nieuwe en vreemde omgevingen. Dit heeft ons doen besluiten deze vakantie rond te trekken en iedere 4 tot 5 dagen een nieuwe locatie aan te gaan. Deze locatie zal ook wat meer stedelijk zijn dan voorheen.

Onze verblijven zijn steeds appartementen net buiten de stad met genoeg mogelijkheden om heerlijke wandelingen in de natuur te maken. Bij extreme warmte kunnen we Matz eventueel veilig in het appartement laten voor een aantal uur.

Tijdens het reizen stoppen we regelmatig en laten we Matz uit aan zijn tuig en een lijn van 5 meter, Matz krijgt een zoekspelletjes, tijd om te plassen en ontlasten, water drinken en samen ontspannen we op een picknick kleed voor we weer verder gaan.

Aangekomen op de plaats van bestemming zetten wij onze spullen in het appartement en laten wij Matz eerst buiten een rondje maken aan de lijn zodat hij zich kan oriënteren  waar we zijn en de geuren van de nieuwe omgeving kan opnemen wat allemaal ervoor zorgt dat Matz zich veilig en thuis kan voelen.

Samen stappen we naar binnen in het appartement en ook hier krijgt Matz alle ruimte om te kijken waar we zijn tijdens zijn rondje ontdekt hij zijn mand en speeltjes maar ook iets te kauwen leg ik gelijk voor hem neer. Nadat hij zijn rondje gemaakt heeft pakt hij vaak zijn kauw bot en gaat hij in zijn mand liggen kluiven. Wij weten dan dat Matz tevreden is.

Nieuwsgierig wat we verder meenemen om een goede vakantie samen te beleven over enkele dagen volgt  onze volgende blog over samen op vakantie.

 

Dog Coaching Gelderland

A life together full of happiness

Dog Happiness