Op de markt zijn er veel teken werende producten voor jouw hond. De nieuwste middelen met een goede werking tegen de teek komen regelmatig naar voren in verhitte gesprekken hoe gevaarlijk deze middelen voor jouw hond zouden kunnen zijn.

Mijn voorkeur heeft het om het van een andere kant te bekijken. Een hond vatbaar voor teken is vaak een jonge hond met nog onvoldoende weerstand, de oudere hond met een lage weerstand of een volwassen hond met een verzwakte weerstand.

Hoe weet je of de weerstand verzwakt is van jouw hond? Dit is niet altijd makkelijk zichtbaar, de hond met chronische klachten, de hond met allergieën, regelmatige maag-darm klachten, overgewicht, de gevoelige hond, enz. Dit zijn de honden met een weerstand die niet helemaal optimaal is.

De eerste stap is werken aan de weerstand en de onderliggende reden voor de verlaging van de weerstand zo goed mogelijk te begeleiden. Diverse natuurlijke middelen kunnen hier een hele mooie oplossing bieden.

Stap 2 is de teken te weren met behulp van etherische oliën. Deze oliën breng je op de vacht van jouw hond aan. Dit zou je ook kunnen doen met fenegriek poeder over de voeding dagelijks.

Nieuwsgierig geworden?